Authenticiteit – waar het begon!

Jaren geleden – bij de start van mijn eerste ‘echte’ baan – raakte ik bevlogen door leegte. Daar waar ik altijd risicomijdend was en uitdagingen liever door een ander liet oppakken – pakte ik nu zelf de handschoen op. Als medewerker verkoop binnendienst (tegenwoordig Inbound Sales) was ik betrokken bij mijn eerste processen. Het bedrijf waar ik ging werken – een samenwerkingsverband van buitenlandse brouwers – bestond nog maar een paar maanden en verkeerde duidelijk in een pioniersfase. Afdelingen en processen moesten nog vorm krijgen. Elke dag leerden we van elkaar en gingen we nóg beter presteren. Na verloop van tijd kon ik mijn vergaarde klantkennis inzetten bij het inrichten van een debiteurenadministratie. Dit waren mijn eerste stappen binnen credit- en projectmanagement. Na een aantal jaren met veel plezier gewerkt te hebben brak voor mij de tijd aan om elders door te groeien. Bij mijn afscheid fluisterde mijn financieel manager me toe dat ik vooral mezelf moest blijven. ‘Ben wie je bent en neem mee wat je hebt. Pas dan kun je vanuit authenticiteit handelen.’
Terugkijkend op deze tijd kan ik wel stellen dat persoonlijke en maatschappelijke groei niet altijd in grootte hoeft te liggen. In mijn optiek is groei te vinden in jezelf. Bepaal je eigen waarde(n).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *